diumenge, 13 d’octubre del 2013

Sushi ràpid / Fast sushi

Després d'haver tornat fer sushi amb les meves companyes de pis i recordar que no és tan complicat, vaig trobar apropiat aprofitar restes d'arròs cuit que tenia per fer uns makis ràpids. I aquí tenim el resultat! Encara que no resulti un sushi òptim (així com cal), és una manera senzilla i còmoda de matar dos ocells d'un tir: aprofitar restes i menjar un plat que m'encanta! :D

~~~

After making sushi again with my flatmates and remembering it's not such a hard work, I found appropriate to make the most of some cooked rice leftovers and use it to make some easy/fast makis. And here's the result! Even though it doesn't come up as optimal (how it's meant to be) sushi, it's an easy and handy way of killing two birds with one stone (I don't like this saying, by the way): use leftovers and eat a dish that I love! :D


***





Sushi ràpid / Fast sushi


INGREDIENTS

Arròs integral cuit / Cooked brown rice
Mig cogombre / Half cucumber
Fulles de nori / Nori sheets
Vinagre d'arròs / Rice vinegar
Una culleradeta de sucre / Teaspoon of sugar
Sal / Salt


- Dins una cacerola, encalentir unes cullerades de vinagre d'arròs i diluir-hi el sucre i un pessic de sal (les quantitats en funció de l'arròs que tenguem). Mesclar cuidadosament amb l'arròs de manera uniforme.

- Sobre l'estoreta de bambú, estendre una fulla de nori amb les retxes en "vertical" i humitejar-la amb una mica d'aigua. 

- Escampar l'arròs sobre els dos terços més propers a nosaltres, i presionar deixant-lo compacte. Al centre col·locar-hi el cogombre tallat a bastons de manera horitzontal, al llarg.

- Començar a tancar amb l'ajuda de l'estoreta, comprovant que quedi tot compacte, fins a arribar al tram final, que és només de nori i ens serveix per tancar el rotlle (si és necessari humitejar-lo una mica més perquè aferri bé, endavant). (En aquesta foto es poden veure les passes, canviant el peix per vegetals, naturalment!).

- Tallar els makis amb un ganivet de fulla fina molt cuidadosament en la amplada que desitgem. Ja es poden servir amb els condiments que agradin: tamari, wasabi, gingebre, etc.


Altres idees són fer-les amb el que tenguem a mà: pastanaga, alvocat, tofu, tempeh, fruites (plàtan, mango), etc.

~~~

- Slightly heat the rice vinegar in a pot and add the sugar and a pinch of salt until it's completely melted (amounts depending on how much rice there is). Mix gently and evenly with the rice.

- On a bambu mat, spread one nori sheet with its stripes going "vertical" and slightly dampen with a little bit of water.

- Spread the rice over the two thirds of the nori closest to us, and press leaving it compact. On the center, place the cucumber chopped into thick slices horizontally, along with the rice.

- Start rolling up with the help of the mat, making sure it all stays compact, until the end, where there is only nori left. Use it to close the roll (if more water is needed in order to seal it, go ahead). (In this picture the steps can be seen, changing the fish for veggies, of course!).

- Cut the makis very carefully with a thin blade knife into desired width. They are ready to serve with the condiments we choose: tamari, wasabi, ginger, etc.


Other ideas for the filling that we might have in hand: carrot, avocado, tofu, tempeh, fruit (banana, mango), etc.




Sushi ben fet de l'anterior vegada, es poden distingir els makis de les diferents mans!
Well done sushi from previous time, the different hands can be noticeable!


1 comentari:

  1. antonieta!!! t'he trobat!! però no veig l'opció de poder seguir-te! tot té una pintassa, fantàstic!! tu i jo ens hem de fer sòcies i ja veuràs... :p Bessades!!

    ResponElimina