dimecres, 23 d’octubre de 2013

Rodona de ciurons garam masasala / Garam masala chickpeas round

Hola! :-)

Ha passat un temps, molta feina i classes pel mig. Avui dia lliure, encara em queden moltes feines pendents, però volia trobar una estona per això. Sempre acab estant més estona de la prevista a l'hora d'actualitzar, però em qued amb la satisfacció de la feina ben feta. Si es fan les coses, es fan bé.

~~~

Hello! :-)

Long time no see, lots of work and school. Today day off, still a lot to do, but I wanted to keep some time for this. Updating always takes much longer than I expect it to, but I stick to how rewarding it is in the end after some well done work. If you do something, you better do it well.



Aquí una recepta d'aprofitament que em meravella per la seva senzillesa i espectaculars resultats, ho té tot! Darrerament m'he aficionat a convertir tot el que no sé com cuinar en una espècie de truita o frittata, que li diuen en italià, i aquest cas no ha estat una excepció. Em quedava menys de mig pot de ciurons, unes bledes que requerien urgentment ser menjades i unes cebetes morades precioses. Alquimia, pim pam pum, i enlloc de bocadillo de atún, frittata de ciurons! I amb toc de garam masala :D

~~~

Here follows a recipe out of leftovers, which astounds me by how simple it is and how amazing the results are, it has everything! Lately I've gotten used to converting into some kind of omelette or frittata (as italians call it) all I don't know how to cook, and this wasn't an exception. I had less than half a jar of chickpeas, some swiss chard leaves that required to be eaten asap and a few small beautiful purple onions. Alchemy, and there you go, chickpeas frittata! Garam masala flavoured :D


***




Rodona de ciurons garam masasala / Garam masala chickpeas round

INGREDIENTS

1/2 pot de ciurons / Jar chickpeas
Un manat de bledes / A bunch of swiss chard leaves (or kale)
2 cebes morades / Purple onions
2 alls / Garlic cloves
1 cullerada de garam masala / Tbsp garam masala
2 culleradetes de comí en pols / Tsp ground cumin
Sal / Salt
Farina d'arròs / Rice flour
Oli / Olive oil
Aigua / Water


- En una paella o greixonera, sofregir la ceba tallada al llarg, quan comenci a ser tendra, afegir-hi els alls laminats, a foc mig.

- Al cap de dos minuts, també les bledes tallades fines, i sofregir lleugerament fins que les fulles perdin volum.

- Amb una forqueta, esclafar els ciurons (no és necessari que quedi un purè, en poden quedar de sencers o a la meitat).

- Mesclar bé els ciurons amb les verdures i les espècies (al gust).

- Dins la paella amb una mica d'oli, abocar, aplanar i deixar coure a foc fluix fins que quedi una crosta daurada. Llavors girar i deixar que es faci l'altra part.

- Voilà!


~~~


- In a pan, sautee the onions cut lenghtwise, and once they're tender, add the sliced garlic cloves and leave it cook at medium heat.

- After two minutes, add the leafy greens (finely chopped), and slightly cook until their volume has decreased.

- Mash the chickpeas with a fork (no need to puree them, some can be left as whole).

- Mix the chickpeas with the vegetables and the spices (to taste).

- In a pan with a bit of oil, add the mix, flatten and let cook at low heat until golden. Flip and same with the other side.

- Voilà!







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada