dissabte, 26 d’octubre de 2013

Truita de patata i verdura (vegana) / Spanish omelette with veggies (vegan)

Avui toca la truita de patata vegana, sorprenent per la versemblança que té amb la tradicional feta amb ous. I aquest pic amb algunes verdures per afegir-li vitamines, fibra i color :-)

~~~

Today it's about the vegan spanish omelette; surprising by how alike it looks to the traditional one (out of eggs). This time also along with some vegetables for a plus of vitamins, fiber and color :-)

***




Truita de patata i verdura (vegana) / Spanish omelette with veggies (vegan)

INGREDIENTS

3 patates mitjanes / medium sized potatoes
1 ceba / onion
1/2 pebre vermell / red bell pepper
1/2 pebre verd / green pepper
1/2 carabassí / zucchini
2 alls / garlic cloves
1/2 tassa farina de ciurons / cup chickpea flour
1 tassa beguda vegetal / cup veg drink
1 culleradeta cúrcuma / tsp turmeric
Oli / Olive oil
Sal / Salt
Pebre bo / Ground Pepper


- Sofregir la ceba tallada al llarg i les patates a làmines no massa fines amb els alls laminats.

- Afegir-hi la resta de verdures tallades a cubs i deixar sofregir 5 minuts més a foc mig.

- Dins un bol mesclar la farina de ciurons, la beguda vegetal i les espècies i mesclar fins aconseguir una textura semblant a l'ou batut. 

- Mesclar tots els ingredients i abocar a la paella calenta (amb cullerada d'oli prèviament abocada), aplanar la mescla i deixar coure a foc fluix durant 10-15 minuts.

- Comprovar que ha quedat daurada i coure per l'altre costat.

(Convé que cogui a una temperatura inferior a la d'una truita tradicional, ja que la mescla de farina de ciurons es torba més a cuallar, i sinó quedaria massa desfeta i crua per dedins).


~~~



- Sautee onion cut lenghtwise and potatoes cut in not so thin slices, along with the sliced garlic cloves.

- Add the vegetables chopped into small cubes and let cook for 5 minutes at low heat.

- In a bowl, mix chickpea flour, veg drink and spices and blend until texture similar to beaten egg.

- Mix all ingredients and pour into hot pan (previously added a Tbsp oil), flatten the mixture and let cook at low heat for 10-15 mintues.

- Check it's golden, flip and let it low heat for another 10-15 minutes.

(Temperature must be lower than when cooking a traditional tortilla, since the chickpea flour mixture requires longer to set, and otherwise it'd get too runny and undercooked).



Mini-truita de restes d'un altre dia (va sobrar mescla de farina de ciurons)
Mini-omelette out of leftovers from another day (checkpea flour mix leftovers)

Escoltant / Playing: Chelsea Wolfe - Ancestors, the ancients (petita obsessió amb aquesta dona)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada