dissabte, 5 d’octubre de 2013

Benvinguda - Sopa de tomàtiga / Welcome - Tomato Soup

Una vegada més, davant una pàgina en blanc. És confós, provoca respecte i por, però també engresca.

Ant, 26 anys i mig, illenca, políglota, peixos, veg.

M'agradaria mantenir aquest espai com una eina de seguiment i bitàcora de les petites passes que vaig realitzant dins la cuina, seguint un paràmetre molt concret que és la gastronomia vegana.

Bon profit a tothom!

~~~

Once again, against a blank page. It's confusing, awakes respect and fear, yet it's motivating.

Ant, 26 years and a half old, islander, multilingual, pisces, veg.

I'd like to keep this space as a tool used as a diary to hold the little steps I keep taking in the kitchen, following a very specific criteria: vegan cooking.

Enjoy your food!



***



Per encetar aquest nou espai, la meva proposta és una recepta d'estiu, senzilla i d'aprofitament. La idea va sorgir quan fa poc aquest estiu em vaig trobar amb excedents de tomàtigues i volia aprofitar-les d'una manera diferent. Després de consultar diversos llibres i webs cercant la recepta definitiva (tenia el gust de la sopa a les meves papil·les gustatives, tot i que no n'havia menjat mai), vaig optar per mirar de trobar la meva pròpia versió a base d'essaig i error (o encert). Aquí va la recepta!


~~~



To start off this new space, I'd like to present an easy summer recipe, which prevents wasting away spare goods. I came up with the idea not long ago this summer one day after finding out I had way too many tomatoes going ripe which needed to be used soon, but I wished for something different. After looking through several books and web sites searching for the ultimate recipe (I even had the taste of the soup in my taste buds, even tho I had never had such a soup!), I ended up deciding I'd figure out my own version out of trial and error (or success). Here goes the recipe!

















INGREDIENTS

Una grapada de tomàtigues madures / Handful of ripe tomatoes

Mitja ceba grossa o una sencera petita / Half a big onion o a whole small one

4 alls / garlic cloves

Mitja dotzena de pebres de tap de cortí / Half a dozen tiny bell peppers ("tap de cortí)

Oli / Olive oil

Sal / Salt

2 fulles de llorer / 2 Bay leaves





Dins una olla amb un raig d'oli, sofregir suaument la ceba tallada, els alls a làmines i el llorer fet trossos. Salar-ho per fer suar la ceba abans. Mentrestant, tallar els pebres i llevar-los totes les llavors, i afegir a l'olla.

Trossejar les tomàtigues (benvinguda la pell) i afegir-les al sofregit. Deixar-ho cuinant a foc mig uns minuts i finalment afegir-hi dos tassons d'aigua. Tapar i deixar coure a foc baix-mig durant 15-20 minuts.

Un cop ben cuit, retirar els trossos de llorer, salar al gust i passar per la batedora. Es poden deixar trossos sense batre o es pot acabar ben finament afegint-hi un raig d'oli d'oliva.
Servir calent amb julivert o alfabeguera fresca.

 ~~~

Preheat a stockpot over medium heat. Sauté the onions (cut into slices) in the oil for some minutes, then add the garlic cloves (sliced), the bay leaves into pieces and salt, so the onion will sweat. Meanwhile, remove seeds from peppers and add them diced into the stockpot. 
Chop the tomatoes (skin is wellcome) and add them to the cooking mixture, letting it cook medium heat for some minute and eventually add two glasses of water. Stir and cover low heat for 15-20 good minutes.
Once everything is well cooked, remove bay leaves, salt to tast and puree it. Some chunks can be left or either make it a thin soup adding a tablespoon of olive oil in the last seconds of pureeing.
Serve hot with fresh parsley or basil.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada