divendres, 29 de novembre del 2013

Batut verd / Green smoothie

Una mica de mambo per despertar els dematins d'hivern! Amb aquesta fretada que fa només tenc ganes de menjar coses calentetes, de manera que em resulta complicat incorporar aliments crus al dia a dia. Amb els batuts verds he trobat una excel·lent solució per solventar dues qüestions importants: ingerir diàriament cru (i a poder ser, de fulla verda) i consumir les indecents quantitats de fulles (lletugues, bledes, escarola, ruca...) que ens arriben cada setmana amb la cistella de verdures ecològiques. Així que darrerament per començar els dematins, un bon batut verd! Solen ser dolços per la porció de fruita (normalment poma o raïm), però també tenen el toc amarg de les fulles i fins i tot coent de la ruca (qui no desperti amb això és que no té sang a les venes...), amb la que s'ha d'anar alerta amb la quantitat ja que té un gust i poder picant destacat. Més tard si de cas arriben el cereals calentets o una bon infusió...

~~~

A little bit of mambo to wake up in winter mornings! As it's so damn cold, I'm only up for warm meals, so it becomes tough to bring raw food to my daily intake. Through green smoothies I've come across an excellent solution to two important issues: daily raw intake (and, preferably leafy greens) and using up the ridiculous amounts of leaves (lettuce, swiss chard, arugula...) that arrive in the organic vegetables we get weekly. So lately, as a morning started, a good green smoothie! They're usually sweet due to the fruit proportion (normally apple or grapes), but they also taste sort of bitter (greens) and even spicy because of the arugula (you don't have blood in your veins if you don't wake up to this...), which you've got to be careful with, since it has a strong and spicy flavour. Later on, it might be time for some grains or a nice tea...


***

Batut verd / Green smoothie

INGREDIENTS

Raïm / Grapes
Rúcula / Arugula
Lletuga (no sé quin tipus és... fulles llises verd clar tirant a blanques) / Lettuce (no idea which sort... flat light green tending to whitish leaves)
Aigua / Water


- Fer net tots els ingredients.

- Xapar per la meitat els grans de raïm perquè siguin més fàcils de triturar.

- Tallar a trossos les fulles.

- Tot junt dins un tassó i batre fins que quedi fina la textura (hi ha un límit, no queda sedós).

~~~

- Wash all the ingredients.

- Chop in half the grapes so they're easier to blend.

- Chop the leaves.


- All together in a glass and blend until smooth (there's a limit, it doesn't get silky).

Es veu tot!
You see everything!

Colors de vida!
Life colors!



Escoltant / Listening: The Brian Jonestown Massacre - Food for clouds

1 comentari:

  1. He descobert els batuts enguany i la batedora va ser la millor compra que podia fer!! Aquest estiu batuts a diari!! Ara ja és un poc més complicat..se'm fa bastant difícil introduir aliments crus al dia a dia, fa massa fred! Pero hem de fer l'esforç perque no podem deixar de menjar aliments vius!!
    Una abraçada!!

    ResponElimina