dimarts, 26 de novembre del 2013

Pancakes de verdures / Vegetable Pancakes

Aquesta recepta es un altre clàssic a casa, des del primer moment. Va sorgir com a intent de còpia d'unes hamburgueses vegetals que vaig tastar a una cafeteria (bastants punts a favor: possibilitat d'hamburguesa vegana, CASOLANA, sense gluten, sense soja, amb verdures i a més boníssima). La textura resultant del meu experiment em va semblar molt agradable, esponjosa, amb substància. I a més són rapidíssimes de fer, i per emprar les verdures que tenguem a mà. 

Una de les vegades que en vaig fer, les vàrem combinar amb aportacions de la meva companya de pis: una mescla de fajol i mill que ella havia fet i que era també deliciosa, mig alvocat i moltes rialles (com sempre). Aquests àpats compartits espontanis omplen tant la panxa com l'esperit, estic molt agraïda de compartir-ho ^_^

~~~


This recipe is another classic at home, since the first moment. It was born as an attempt to copy a veg burger I had in a restaurant once (kudos to them: chance for a vegan burger, HOMEMADE, gluten free, soy free, with vegetables and also delicious). I found the texture from my experiment very pleasant, fluffy, with substance. They're also extremely fast to make, and handy to use up whatever vegetables we might have around.

One of the times I cooked them, we had them along with my flatmate's contribution: a mixture of buckwheat and millet she cooked which was also very tasty, half avocado and lots of laughs (like always). These spontaneous and shared meals fill up both my belly and my spirit, I'm very grateful to share this ^_^


***



Pancakes de verdures / Vegetable Pancakes

INGREDIENTS

1 pastanaga / carrot
1/4 col petita / small cabbage
1 ceba morada / red onion
1 tassa de farina de ciurons / cup chickpea flour

1 culleradeta de cúrcuma / tsp turmeric
1 cullerada de curri / tsp curry
Sal / salt
Pebre / pepper
Llevadura de cervesa / nutritional yeast


OPCIONAL
Cilantre / cilantro
Julivert / parsley
Carabassí / zucchini


- Ratllar la pastanaga, tallar molt fines la col i la ceba.

- En un bol, mesclar la farina amb una mica d'aigua i les espècies i ajuntar amb les verdures.

- Dins una paella amb una mica d'oli, abocar una cullerada de la mescla i donar forma de "pancake". Se'n poden fer un parell al mateix temps.

- Daurar pels dos costats i servir!

~~~


- Grate carrot, finely chop both cabbage and onion.

- In a bowl, add flour, some water and spices and mix to combine with the vegetables.

-In a frying pan with some olive oil, pour and spoonful of mixture and shape into pancake. Several can be done at the same time.

- Golden on both sides and serve!

Precioses daurant-se a la paella (la joia de la corona... quin desastre d'estris de cuina en aquesta casa!)
Beautiful goldening in the pan (our treasure, kitchenware in this house are hideous!)
Les vàrem menjar amb: mig alvocat per hom i una mescla de fajol i mill
We ate them so: with half avocado each and a mix of buckwheat and millet

Escoltant / Playing: The war on drugs - Comin' through (des de dissabte no puc deixar d'escoltar-la / I can't stop listening to it since Saturday)

2 comentaris:

  1. Que bo!! M'agrada la idea, seguríssim que els faig, perquè tenc un paquet de farina de ciurons que em crida des de l'armari!! Jeje
    Qualsevol recepta amb verdures és un èxit assegurat! I més si es comparteix amb algú especial, així ja és un àpat rodó, com el teu! ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Idò ja contaràs què tal! La farina de ciurons és super versàtil, jo ja no sé què faria sense ella :P
      Muak!

      Elimina