dimecres, 26 de març de 2014

Compota de poma i amarant / Apple amaranth compote

Un aliment que vull introduir a la meva alimentació i a parts iguals em costa bastant és l'amarant. Es tracta d'un aliment altament nutritiu, aportant de manera significativa proteïnes (d'alta qualitat), calci, àcid fòlic, vitamines diverses, a més de ser una planta molt resistent i de fàcil creixement. El problema (per a mi) és que la mida del gra (se'l considera pseudocereal) és molt menuda i no he aconseguit trobar massa opcions que em contentin pel que fa a la seva preparació. Per farcir verdures, per exemple, no és mala opció. Però fins ara, la preparació amb amarant que més m'ha agradat ha estat amb aquesta compota de poma. Sóc conscient que fa relativament poc vaig aportar una altra recepta de compota de fruita, però consider oportú pujar aquesta, ja que a nivell personal és un gran descobriment i sent l'afany de donar a conèixer opcions interessants per l'ús de l'amarant. I perquè és deliciosa, què punyetes! A més, el toc cruixent de l'amarant és un plus... un no sap massa bé què menja!

La recepta és també extremadament fàcil, i es pot consumir tant calenta com freda, i suporta bé alguns dies a la gelera, de manera que se'n pot fer més quantitat i consumir al llarg d'alguns dies. En aquest cas, també he aprofitat pomes molt madures i tocades.

~~~

There is a superfood I'd like to introduce into my kitchen, but at the same time it's becoming a hard task; that is amaranth. It's a highly nutritious food, which supplies high amounts of protein (good quality), calcium, folic acid, several vitamins, besides being a very strong and easy growing plant. The problem (for me at least) is the size of the grain (it's considered a pseudocereal), which is tiny and I haven't managed to find many ideas to cook it that satisfy me. For stuffing vegetables, for instance, it's a good one. But, until now, the meal with amaranth that I liked the most has been this apple compote. I'm well aware that I recently uploaded another recipe of fruit compote, but I consider it's worth bringing this one up, as personally it's a wonderful discovery and I'm eager to spread interesting uses of amaranth around. And because it's delicious, hell yeah! Plus, the crunchiness of the amaranth adds some extra points... you don't know exactly what you're eating!

The recipe is also extremely easy to prepare, and it's delicious both warm or cold. It keeps well in the refrigerator for some days, so larger amounts can be made and eaten though several days. In this case, I once again used quite ripe and soon-to-discard apples.


***


Compota de poma i amarant / Apple amaranth compote

INGREDIENTS

1 kg pomes (en aquest cas, una mescla de varietats) / apples (in this case it was a mix of sorts)
200 gr d'amarant / amaranth


OPCIONAL / OPTIONAL

Panses / raisins
Canyella / cinnamon


- Pelar i trossejar les pomes, descartat el cor.

- Dins una olla amb un dit d'aigua mineral, posar a coure fins que siguin tendres.

- Afegir l'amarant i coure durant 15 minuts.

- Amb una forqueta / aixafador de patates / qualsevol altre estri esclafar la mescla fins que els trossos de poma ja formin una papilla. Es pot deixar poma més sencera a gust del consumidor.

~~~

- Peel, core and chop apples.

- In a pot with 1 cm mineral water, let apples cook until tender.

- Add amaranth and simmer for 15 minutes.

- With a fork / potato masher / whatever useful tool mash the mix until apple pieces become a puree. However, some chunks can be left if desired. 



Escoltant / Listening to: The Marzipan Man - The Marzipan Man Adventures (gent de Satellites fent encara més música / people from Satellites making even more music)

2 comentaris:

  1. Jo vaig provar una vegada l'amarant, el vaig fer amb verdures, i va ser un fracàs total!! No em va agradar gens, pero gens! La textura, el gust... Potser amb una recepta dolça com aquesta la cosa canvia... Em queda casi tot el paquet, o sigui que cosa hauré de fer ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. A jo em passava el mateix... esper que també trobis la manera, val la pena!!

      Elimina