dimarts, 8 d’abril de 2014

Individuals de pastís de pastanaga / Individual carrot cake

"Per què no convertir un pastís feixuc en un berenar saludable?"

Aquesta és la pregunta que em vaig plantejar a l'hora de provar aquest invent. El precedent s'insipira en aquest pastís de pastanaga, del qual a casa n'hem fet ja aproximadament 4 versions, ja que és brutalment exquisit :D Ara bé, el seu grau de delícia és directament proporcial amb la seva conduntència i recompte de calories. Una de les vegades se'ns va ocórrer fer la comptabilització calòrica total i ens vàrem espantar amb el resultat: aproximadament 8000 kcal (no, no sobra cap zero). Era una versió bastant generosa del pastís, però així i tot és una burrada. Per això el batiàrem "el monstre".

Una de les vegades que, per circumstàncies de la vida, ens vàrem veure gairebé obligades a deconstruir i tornar construir el pastís (ja ni record el motiu), se'm va ocórrer solventar la insuficiència de material afegint flocs de civada a la mescla, obtinguent resultats satisfactoris.

Total, que cavil·lant i negant-me a que la potència calòrica (i de sucres...) fos un impediment per gaudir d'aquest pastís, vaig optar per substituir les galletes industrials per flocs de civada remullats en beguda vegetal, amputant més de la meitat de calories i ingredients poc desitjables (farina de blat refinada, sucres refinats, aditius, etc), de manera que quedava una versió més lleugera i saludable. I la idea era fer-ne versions mini.

I aquesta és la història d'aquesta recepta :-)

~~~

"Why not turning a heavy cake into a healthy breakfast?"

This is the question I pondered about when I came up with this invention. The original is inspired by this carrot cake, which we already made about 4 different times at home, as it's outrageously mouthwatering :D However, its tastiness is directly proportional to it's caloric value. One of the times we came up with the idea of figuring out the caloric sum and became terrified by the result: around 8000 kcal (no, it's the right amount of zeros). Even if it was a rather large version of the cake, it was still overwhelming. That's why we named it "the monster".

One of the times in which, out of life's circumstances, we were almost forced to deconstruct and rebuild the cake (I don't even remember the reason anymore), I used rolled oats as a solution to the lack of batter, obtaining rewarding results.

Point is, I was pondering about it and denying the power of the caloric value (and refined sugars) as it being a problem to enjoy this cake, so I decided to use rolled oats soaked in veg drink as a substitute to industrial cookies, thus dropping half of the calories and undesired ingredients (refined wheat flour, refined sugar, additives, etc), so the resulting version was much lighter and healthier. And the ideas was to make mini portions of it.

And this is the story behind this recipe :-)
***



Individuals de pastís de pastanaga / Individual carrot cake

INGREDIENTS

Capa 1 / Layer 1
1 tassa de flocs de civada / cup rolled oats
1/2 tassa beguda vegetal (arròs) / cup veg drink (rice)

Capa 2 / Layer 2
1/2 kg de pastanagues / carrots
1 tassa de farina d'ametlla / cup almond meal
1/2 tassa coco ratllat / cup schreded coconut
2 cullerades de panela ratllada / Tbsp ground sugar cane


- Posar els flocs en remull amb la beguda d'arròs.

- Pelar i tallar les pastanagues i coure al vapor fins que siguin tendres.


- Triturar les pastanagues fins que quedi un purè fi, i afegir-hi la farina d'ametlla, el coco ratllat i la panela al gust. Mesclar bé.

- En un tassó ample, abocar dues cullerades dels flocs de civada i pressionar perquè quedi una capa ferma al fons del tassó. Al damunt fer el mateix amb la mescla de pastanaga. Cobrir amb una altra de flocs i una altra de pastanaga (o fins que ens basti l'espai i el material).

- Decorar amb una mica de coco ratllat i deixar resposar a la gelera durant un mínim de 4 hores.

- Gaudir sense remordiments!

~~~

- Let rolled oats soak in veg drink.

- Peel and chop the carrots and steam until tender.

- Blend carrots until smooth pureé, then add almond meal, schreded coconut and sugar cane. Mix to combine.

- In a wide bottomed glass, pour 2 spoonfuls of oats and press to form a firm layer in the bottom. Over it do the same with carrot mixture. Cover with another layer of oats and carrot (or until space and batters last).

- Top with schreded coconut and let cool in the fridge for at least 4 hours.

- Enjoy regretless!

Es poden observar perfectament les capes
The layers are perfectly visible

Proves gràfiques de la nit del nonstre
Graphic evidence of the monster's night


En un altre episodi... la deconstrucake va ocórrer
In a previous episode... deconstrucake took place

Escoltant / Listening to: Satellites - Soothe me

2 comentaris:

  1. 8000 calories???? que dius!! Si que és un monstre!!! Bé, no sé perquè em sorprèn, tots els pastissos tradicionals son bombes de calories i refinats!!
    Un 10 per la teva versió, lleugera i sana, es pot menjar sense remordiments!! ;)

    ResponElimina
  2. Moltes gracies x compartir tantes cosetes bones i sanes!!!!!!!!! ja te diré com han sortit!!! la compota de pera boniiiiisiiiimmaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!

    ResponElimina