divendres, 28 de febrer del 2014

Compota de pera / Pear compote

La recepta de la compota de pera és obra de Miss Kolendra, la qual em va enamorar definitivament el moment en que em donà a tastar aquesta preparació. Em varen sortir els ulls de les òrbites i vaig perdre la paraula durant una estona: només era capaç de proferir onomatoepies de plaer, d'haver-me sentit més d'un hauria pensat que m'estaven alimentant d'una altra manera ben diferent.

Pentura pec d'exagerada, però vull emfatitzar les intenses sensacions de plaer que m'aporta aquesta compota, sóc la primera en opinar que hiperbolitz, però no són bromes. I només amb tres ingredients. A jo m'agrada aprofitar a la fruiteria quan, al caixó de les verdures madures o tocades a 0,50€/kg trob un bon grapat de peres. A casa és una preparació recurrent, i tant ens és menjar-la encara calenta o ja freda. És deliciosa igual. O potser és l'excel·lent companyia que la fa tan bona? És igual, aquí va.

~~~

The recipe of pear compote deserves credits to Miss Kolendra, whom I fell in love with even more after she made me taste this. My eyes popped out of their orbits and I became speechless for a while: I was only able to utter onomatopeia of pleasure; someone might have thought I was being fed in a very different manner, if I had been heard.

May I am an exagerating sinner, all I want is to emphasize the powerful sensations of pleasure I get while eating this compote. I am the first one to believe I make an hyperbole out of this, but it's really no joke. And only three single ingredients. I like to get a hold of pears when I find a bunch at the fruit shop, where they set a corner with ripe or touched veggies and fruit sold at 0,50 €/kg. At home it's a recurring recipe, either still hot or already cold we enjoy it anyways. It's still delicious. Or maybe it's the superb company that makes it so good? Doesn't matter, here it goes.


Compota de pera / Pear compote

INGREDIENTS

1 kg de peres madures / ripe pears
100 gr farina d'ametlla / almond meal
Peladura ratllada d'una llimona / 1 lemon grated zest


- Pelar i trossejar les peres, descartant el cor i les fibres centrals.

- Posar dins una olla a coure a foc fluix durant 30 minuts (com més madures les peres, menys temps necessitaran).

- En desfer-se les peres, apagar el foc, afegir-hi la farina d'ametlla i la peladura de llimona ratllada, mesclar bé i passar per la batedora fins que no quedin grums.

- Orgasmar.

~~~

- Peel and chop pears, discarding core and inner fibers.

- Put to cook in a pot at low heat for 30 minutes (the riper the pears, the less time they'll need to cook).

- Once the pears are easily smashed, add almond meal and lemon zest, mix well to combine and blend until smooth.

- Orgasm.

(Les fotos són bastant dolentes, però aquest pic n'hi ha del procés. A més, no s'ha de veure, s'ha de TASTAR / The pictures are quite bad, but at least there are a few of the process. Anyways, this is not a thing to see, but to TASTE).



Parts del procés
Parts of the process
Detall del mànec del meu ganivet, que l'empri qui vulgui però només per vegetals!
Close up of my knife's handle, anyone can use it... only for veggies!

Xup xup



Escoltant / Listening: Día de furia - Ojos para nada Aquesta gent acaben de treure nou EP després d'un bon grapat d'anys de silenci, i encara que no m'ha atrapat com el darrer disc, sí que aquesta cançó es deixa escoltar la mar de bé... / This guys just released a new EP, after a bunch of silent years, and even tho it's not hauting me like the previous record, this song is well worth taking a good listen...

5 comentaris:

  1. Jo també vull sentir aquest plaer!!! O sigui que hauré de fer la recepta... O bé esperar que em convidis a tastar-la!! ;)
    Bon cap de setmana!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Oh, m'ha fet com a il·lusió el teu comentari, en voler et convid a berenar!
      Besadetes!!

      Elimina
  2. Mmmmmmm, qué apetecible. No suelo comer casi peras porque en crudo tienen algo que me dejan una sensación rara en los dientes, y de otra forma no se me había ocurrido aún, así que esta es una muy buena idea. Gracias!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Me alegro que te pueda servir, además se puede comer como psotre ya que es fruta cocinada en vez de cruda.
      A menudo me paso por tu blog (en silencio), y de hecho tengo algunas recetas tuyas apuntadas como pendientes ya que tienen pintaza, cuando las haga te comento qué tal el resultado!
      Saludos!

      Elimina
  3. Buenas, se han inventado un premio o algo asi y me han nominado, y yo te nomino a ti no podria ser de otro modo, así que pasate por mi blog y sigue la maldición gitana esta... que es un coñazo, pero te hago publi xD

    Un besazo! ^^

    ResponElimina