dijous, 20 de febrer de 2014

Ensalada de patata / Potato salad

Bon dia món!

És gairebé un miracle de la naturalesa ser capaç darrerament de treure temps en el meu dia a dia per dur a terme activitats que tenia pendents, ja siguin obligacions com plaers. Obligacions com posar les piles a tasques acadèmiques (entre d'altres un treball mastodòntic que duc més avançat del que m'ensumava), i plaers (em confés persona hedonista) com compartir més temps amb les meves persones o dedicar-li temps a aquest espai anomenat blog. 

Tot això amb l'element afegit que hem tengut canvis importants a casa, ja que la meitat dels habitants de la nostra llar han canviat. Quedam l'equip format per Miss Kolendra (la batiarem amb un nom específic i il·lustratiu enlloc d'anar-la anomenant "la meva companya de pis" o "la catadora oficial de receptes") i jo, i la composició multicultural queda completada per un element alemany i un altre francès. Oh là là, on parle français à la maison! Sempre que puc escapar-me de l'anglès o el castellà aprofit per infiltrar-me en francès i així practicar, ja que gaudesc molt de parlar-lo i el vull millorar! L'alemany queda aparcat ja que no és necessari a casa (excepte per algunes paraules molt concretes) i ja el practic a la feina. I de moment el català queda limitat als meus pensaments o expressions verbals que em puguin sortir espontàniament.
 
Curiosament la recepta d'avui és d'inspiració alemanya. En la vida havia conegut quelcom com una ensalada de patata fins la llarga estada que vaig fer al centre d'Europa (concretament a Suïssa), el que més s'hi assemblava era l'ensaladilla russa. Però em va encantar l'invent! I la vaig veganitzar. Com companatge per un dinar d'estiu és ideal (per això la present en ple febrer :D) i es manté perfectament durant uns dies.
 
~~~
  
Good morning world!

It's almost a wonder of nature that lately I've been able to get some time during my days to dedicate to some activities I kept holding on, either duties or pleasures. Duties like working my ass off on academic tasks (among them, a mastodontic paper which is more forward than I figured), and pelasures (I confess I am an hedonistic person) like sharing more time with my beloved people or dedicate some time to this space called blog.

Besides this, there's the added element of major changes at home, as half of the inhabitants of our home have changed. The team featuring Miss Kolendra (let's give her a concrete and illustrative nickname instead of calling her "my flatmate" or "the official taster of my recipes") and me remains the same, and now the multicultural composition is completed with a german and a french element. Oh là là, on parle français à la maison! Each time I can avoid English or Spanish I sneak in speaking French, as I enjoy a lot speaking it and I'd like to improve it! German remains apart since it's not really necessary in the house (except for some specific words) and I already practice it at work. And for the moment, Catalan lingers only in my thoughts and the verbal expressions I spontaneously cannot avoid keeping in.

Funnily enough, today's recipe is German inspirated. I had never in my life known such a thing as a potato salad until my long stay in central Europe (Switzerland), what ressembled the most was Russian salad. But I loved the invention! So I veganized it. It works great as a side dish for a summer lunch (that's why I make it in February :D) and keeps great for some days.


***

Ensalada de patata / Potato Salad

INGREDIENTS

Patates / Potatoes
Cibulet / Chives
Olives negres / Black olives 
Ceba tendra / Spring onion

INGREDIENTS SALSA / SAUCE
Maionesa vegana / Vegan Mayo
Mostassa / Mustard
Oli d'oliva verge / Olive oil 
Sal / Salt
Pebre bo / Black pepper 

INGREDIENTS OPCIONALS / OPTIONAL
Pipes de carabassa / Pumpkin seeds
Panses / Raisins
Tàperes / Capers


- Pelar i tallar les patates en trossos grossos i coure al vapor fins que siguin tendres (però no excessivament cuites ja que es rompen).

- Preparar la salsa mesclant tots els ingredients al gust.

- En ja no cremar les patates, tallar-les a trossos més petits segons la preferència.

- Mesclar les patates amb la salsa i deixar reposar una estona abans de menjar.

- Afegir els ingredients extra que es desitgin i gaudir!

~~~

- Peel and cut potatoes into big pieces and steam until tender (but not overcook as they break apart).

- Make sauce by mixing all ingredients to taste to combine.

- When potatoes have cooled enough to handle, chop into smaller chunks as desired.

- Mix potatoes and sauce and let set aside for a while before eating.

- Top with extra ingredients to taste and munch!

No em solen agradar les fotos amb flash... però en aquest cas va resultar útil
I usually don't like flashed pictures... however in this case it happened to be useful



Escoltant / Listening to: Antònia Font - Robot (M'he despert amb aquesta cançó al cap... tan encisadora com melancòlica / I woke up with this song in my head... as charming as melancholic)

2 comentaris:

  1. Molt bona aquesta ensalada estiuenca!! M'encanten les patates, de qualsevol manera... (menys fregides!).
    Quan he vist la foto em pensava que hi havies posat pipes de carabassa! Segur que les olives negres li donen un gust molt bo!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo reconec que tenc debilitat per les patates fregides... però crec que no en menj més de 3 pics en l'any!
      I siiii, tens raó que són pipes de carabassa, però enlloc els he posat a la llista d'ingredients opcionals, mea culpa!

      Elimina