diumenge, 16 de febrer del 2014

Espaguetis de quinoa amb verdures saltejades / Quinoa spaghetti with sauteed veggies

La meva Padrina és d'idees fixes, molt metòdica i a mesura que passen els anys sembla necessitar cada vegada més seguir estrictament els seus ritmes personals. Sinó es desbarata. Pel que fa a regals de Nadal, té dues opcions: si no hi ha pessetes, es marca un DIY (do it yourself) a base de regals fets per ella mateixa o a cadascú li cau una penyora o relíquia, i si es troba en una època de més abundància, fa una visita a la botiga de comerç just del barri i carrega amb un ítem per persona (val la pena comentar que arribam a ser més de 20 persones, facin els seus números). Aquest any ha estat de bonança i a jo m'ha correspost un paquet d'espaguetis de quinoa (de comerç just). Duia dins el rebost des d'ençà, ja que no menj pasta habitualment, i va servir per salvar-me un àpat per al qual tenia algunes verdures preparades per devorar. Res de l'altre món, uns espaguetis amb verdures saltejades, però saps què ho va ser de bo!

En aquest cas faig una excepció pel que fa al caràcter sense gluten que habitualment dedic. 

~~~

My grandmother (Padrina) is a stubborn, methodical person, whose urge to follow her personal rythms seems to strengthen as time goes by. Otherwise she freaks out. When it comes to Christmas presents, she's got to options: if coins are running low, she goes for some DIY (do it yourself) which consists of gifts made by herself or each gets a heirloom, if she's going under a time of plenty, she visit the local fair trade store and gets an item for each of us (it's worth mentioning that we're over 20 people in the regular family gatherings, so go make your math). This year was packed with prosperity and my share was a package of quinoa spaghetti (fair trade). It remained in the pantry ever since, as I don't eat pasta very often, and it worked great to save a meal for which I had some vegetables ready to be devoured. No rocket science, spaghetti with sauteed veggies, but it was damn tasty!

In this case, this means an exception in regard to the usual gluten free nature of this blog.

***




Espaguetis de quinoa amb verdures saltejades / Quinoa spaghetti with sauteed veggies

INGREDIENTS

Espaguetis de quinoa
2 cebes tendres / spring onions
1/2 ramellet de bròquil / broccoli head
2 fulles de bleda / swiss chard leaves
1 grapat d'ametlles amb pell crues / handful of non peeled raw almonds
1 cullerada de tamari / Tbsp tamari
Oli d'oliva / olive oil


- Dins una paella al foc amb un raig d'oli, abocar les cebes tendres tallades, i en començar a ser tendres, afegir-hi els talls de les bledes i el bròquil tallat en trossos d'un dit polze de gros.

- Posar a bollir aigua en una olla, i quan aquesta arrenqui el bull, abocar-hi la pasta.

- Picar les fulles de bleda i afegir-les a la resta de verdures i seguir saltejant fins que comencin a pansir-se.

- Tallar les ametlles crues i reservar.

- Un pic la pasta estigui al dente, colar i afegir a les verdures, per tal de saltejar-la durant un minut.

- Servir amb les ametlles picades i un bon raig de tamari.

~~~


- In a hot pan with a tablespoon of oil, add chopped spring onions, and when they begin to get tender, add swiss chard stems and broccoli all chopped in 1-inch sized bits.

- Put water to boil in a large pot, and as it begins to boil, stir in pasta.

- Chop swiss chard leaves and add them to vegetables and keep sauteing until they start to wrinkle.

- Chop almonds and set aside.

- Once pasta gets al dente, strain and stir in with vegetables, and sauté all together for one more minute.

- Serve with chopped almonds and a tamari.




Escoltant / Listening to: Cloudkicker - Let yourself be huge (un altre DIY, versió músic, el vaig descobrir fa uns anys i aquest disc sempre m'omple de sensacions positives, té un caràcter molt vitalista / Another DIY, music version, I discovered him a few years ago and this records always fills me with positive vibes, it's got a very vitalistic personality)

2 comentaris:

  1. Quina gràcia!! M'ha recordat a s'avia meua, també som molts de néts i sempre troba sa manera de fer-nos un regal a tots, moltes vegades fet per ella. Tenc una bufanda que em va fer que m'encanta! I un any em va regalar una tovallola amb una "randa" feta per ella, com si m'hagués de casar aquell mateix any! Jeje
    Els.espagueti de quinoa de comerç just ja els he provat, els vaig comprar a la botiga de Vicenç Ferrer i em van agradar molt (pero trob que només tenien un 20% de quinia, la resta era blat...). Els teus fan molt bona pinta, m'encanten les ametlles mallorquines crues!! Una abraçada!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies! Les ametlles són d'una comanda eco que férem de la collita de l'estiu passat, mallorquines per suposat... ja en comencen a quedar poques, haurem de tornar-ne demanar!!
      Ooh quins tresors de padrines que tenim <3 És innegable que els regals fets amb les pròpies mans tenen un valor molt especial...
      És cert el que comentes que no són 100% de quinoa (de fet el percentatge és baix), jo no crec que els hagués comprat precisament perquè procur evitar en blat en la mesura que m'és possible, però ja que els tenia els vaig gaudir, i de fet es notava un gust una mica diferent. La bona notícia és que amb fideus d'arròs queda boníssim també!
      Salut! :-)

      Elimina