dimarts, 10 de desembre de 2013

Pastís de carabassa (sense gluten) / Pumpkin pie (gluten free)

El d'avui correspon al postre de l'entrada anterior (quiche de verdures sense gluten), ja que com vaig comentar es tractava d'un dinar ben curro. En aquest cas, el mini pastís (la greixonera és petita, poc més de 20 cm de diàmetre) també és sense gluten, sense sucre refinat i vegà, per suposat.

~~~

Today's dessert belongs to my last entry's menu (gluten free Tofu & vegetables quiche), as I commented it was a fancy lunch. In this case, the mini-pie (the clay container is small, not much larger than 20 cm diameter) is also gluten free, free of refined sugar and vegan, of course.

***

Pastís de carabassa (sense gluten) / Pumpkin pie (gluten free)

INGREDIENTS

- Base:
150 gr de dàtils (sense sucre) / dates (sugar free)
150 gr anous / walnuts

 

- Farcit / filling:
200 gr de cabarassa / pumpkin
2 culleradetes d'agar agar / tsp agar agar
1 cullerada de maicena / Tbsp corn starch
1 cullerada de sirop d'àgave / Tbsp agave syrup
1 tassó de llet vegetal (arròs) / glass veg drink (rice)
1 culleradeta d'essència de vainilla / tsp vanilla extract


- Pelar i tallar a daus la carabassa i posar-la a coure al vapor durant 15 minuts (fins que comenci a estar tendra)

- Llevar els pinyols dels dàtils i trossejar-los. Amb la picadora o robot, triturar-los fins quedar una massa compacta. Deixar apart i repetir la mateixa operació amb les anous, fins aconseguir que quedin fines però no farina (podem restar alguns bocins més gruixats).

- Mesclar els dàtils i les anous amb les mans, per tal d'aconseguir una massa homogènia. Escampar-la dins el motlle prèviament untat amb oli i esclafar amb les mans fins que quedi una base compacta cobrint tota la superíficie del motlle.

- En una cacerola, posar a bullir la beguda vegetal i l'agar agar durant 3 minuts.

- Ajuntar la carabassa, la beguda vegetal, la maicena, el sirop i la vainilla i batre fins que quedi una massa fina. Abocar sobre la base i refrigerar al congelador durant unes 2 hores. 

- Moure a la gelera almenys una hora abans de consumir. Es talla perfectament!

~~~

- Peel and dice the pumpkin, then place it in a pot ready to steam, and let it for 15 minutes (until starting to get tender).

- Pit dates and chop them. Use in food processor until it get to a compact mass. Let aside and do the same with walnuts, until fine but not flourish (some chunks might remain left).

- Mix dates and walnuts to combine with hands, to even the mixture. Spread over container previously oiled and press with hands for a compact base covering the whole surface.

- In a pot, bring veg drink and agar agar to boil and let cook for 3 minutes.

- Mix pumpkin, veg drink, corn starch, syrup and vanilla and blend until fine. Pour over base and refreigerate in freezer for at least 2 hours.

- Move to fridge at least one hour before use. It cuts perfectly!



  
Foto de la meva mà cortesia de M. Kolendrus
Picture of my hand by M. Kolendrus


Escoltant / Listening: Satellites - Un home així et durà a les ombres (Nou disc, molt recomanat!! / New album, highly recommended!!)

2 comentaris:

  1. Té bona pinta!! Amb aquesta base raw deu ser boníssim ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. La meva companya gaudia de valent! M'hagués agradat fer-la crua, si no fos perquè l'agar agar ha de bullir i la carabassa crua no em mata...
      Besades!!

      Elimina