~~~
Today's dessert belongs to my last entry's menu (gluten free Tofu & vegetables quiche), as I commented it was a fancy lunch. In this case, the mini-pie (the clay container is small, not much larger than 20 cm diameter) is also gluten free, free of refined sugar and vegan, of course.
***
Pastís de carabassa (sense gluten) / Pumpkin pie (gluten free)
INGREDIENTS
- Base:
150 gr de dàtils (sense sucre) / dates (sugar free)
150 gr anous / walnuts
- Farcit / filling:
200 gr de cabarassa / pumpkin
2 culleradetes d'agar agar / tsp agar agar
1 cullerada de maicena / Tbsp corn starch
1 cullerada de sirop d'àgave / Tbsp agave syrup
1 tassó de llet vegetal (arròs) / glass veg drink (rice)
1 culleradeta d'essència de vainilla / tsp vanilla extract
- Pelar i tallar a daus la carabassa i posar-la a coure al vapor durant 15 minuts (fins que comenci a estar tendra)
- Llevar els pinyols dels dàtils i trossejar-los. Amb la picadora o robot, triturar-los fins quedar una massa compacta. Deixar apart i repetir la mateixa operació amb les anous, fins aconseguir que quedin fines però no farina (podem restar alguns bocins més gruixats).
- Mesclar els dàtils i les anous amb les mans, per tal d'aconseguir una massa homogènia. Escampar-la dins el motlle prèviament untat amb oli i esclafar amb les mans fins que quedi una base compacta cobrint tota la superíficie del motlle.
- En una cacerola, posar a bullir la beguda vegetal i l'agar agar durant 3 minuts.
- Ajuntar la carabassa, la beguda vegetal, la maicena, el sirop i la vainilla i batre fins que quedi una massa fina. Abocar sobre la base i refrigerar al congelador durant unes 2 hores.
- Moure a la gelera almenys una hora abans de consumir. Es talla perfectament!
~~~
- Peel and dice the pumpkin, then place it in a pot ready to steam, and let it for 15 minutes (until starting to get tender).
- Pit dates and chop them. Use in food processor until it get to a compact mass. Let aside and do the same with walnuts, until fine but not flourish (some chunks might remain left).
- Mix dates and walnuts to combine with hands, to even the mixture. Spread over container previously oiled and press with hands for a compact base covering the whole surface.
- In a pot, bring veg drink and agar agar to boil and let cook for 3 minutes.
- Mix pumpkin, veg drink, corn starch, syrup and vanilla and blend until fine. Pour over base and refreigerate in freezer for at least 2 hours.
- Move to fridge at least one hour before use. It cuts perfectly!
Foto de la meva mà cortesia de M. Kolendrus Picture of my hand by M. Kolendrus |
Escoltant / Listening: Satellites - Un home així et durà a les ombres (Nou disc, molt recomanat!! / New album, highly recommended!!)
Té bona pinta!! Amb aquesta base raw deu ser boníssim ;)
ResponEliminaLa meva companya gaudia de valent! M'hagués agradat fer-la crua, si no fos perquè l'agar agar ha de bullir i la carabassa crua no em mata...
EliminaBesades!!