dilluns, 24 de març del 2014

Ensalda de mongetes vermelles de primavera / Sping red bean salad

Ha estat gairebé automàtic i simultani el procés d'entrada de la primavera amb l'afany de menjar ensalades. Pràcticament a diari consumesc aliments crus de diferents maneres que habitualment es consumeixen en forma d'ensalada, ja que aquest format m'avorreix una mica. Però ha estat començar a fer millor temps i més sensació primaveral i començar a gaudir d'aquest tipus de preparació. Una de les més exultants ha estat aquesta de mongetes vermelles, les quals m'agraden tant que les podria menjar directament "a palo seco". 

Per altra banda, el cap de setmana passat després d'una improvitzada però gratificant excursió, vàrem passar per la Fira del Fang (fira anual d'artesania amb fang que es realitza al municipi de Marratxí, on és tradicional aquesta activitat). Feia anys que no hi anava (me n'assabentava quan ja havia acabat...), i record que de petita hi solíem anar amb l'escola... i el que me'n duia a casa arribava sempre romput després del trajecte de tornada jajaja. Aquesta vegada, però, les adquisicions han arribat senceres! Vaig comprar un siurellet per la gelera per donar a conèixer aquestes figures a les meves companyes internacionals, i un plat preciós que M'ENCANTA i que converteix allò que hi menj en molt més deliciós i agradable. En la simplicitat de les coses resideix l'alegria quotidiana.

~~~

The start of spring and the appetite for salads have occurred in an almost automatic and simultaneous process. Most days I eat in different ways raw food that's typically prepared as a salad, as I find it somehow boring sometimes. But as soon as the weather started to get better and the feeling of spring increased, I've begun to enjoy this kind of meal. One of the most elated ones has been this one, with red beans, which I like so much I could eat them out plain with a spoon.

On the other hand, last weekend we went on an improvized yet satisfying excursion, and after it we popped by the Fira del Fang (nd annual fair of clay handcraft held in the town of Marratxí (Mallorca), where this activity is traditional). It's been years since I last went (I used to get notice of it when it was already over), and I remember that as a child we'd go visit it with school... and whatever I brought home from there always ended up crushed after the comeback journey hahaha. This time, however, all purchases have arrived safe and sound! I acquired a small siurell for our fridge so my international flatmates would learn about it, and a gorgeous plate that I LOVE and turns whatever I eat on it much more delicious and nice. In simplicity lies everyday's joy.

***

Ensalda de mongetes vermelles de primavera / Sping red bean salad

INGREDIENTS

Mongetes vermelles cuites / cooked red beans
Enciam (trocadero) / lettuce (trocadero)
1 pastanaga / carrot
Ruca / arugula
Olives negres / black olives

Ceba tendra / spring onion
Cilantre / cilantro

Anous / walnuts
Oli verge / virgin olive oil

Sal / salt


- Cobrir la base del plat amb les fulles d'enciam netes.

- Pelar la pastanaga i tallar-la. Picar les olives i la ceba tendra.

- Arranjar tots els ingredients sobre la lletuga com més ens agradi i trempar amb sal i oli.

- Gaudir a poder ser a l'exterior mentre se senten els ocellets.

~~~

- Cover the surface of the place with the lettuce leaves.

- Peel and chop the carrot. Chop olives and spring onion.

- Arrange all ingredients over the lettuce as desired and season with olive and salt.

- Enjoy preferably outside while hearing the birds sing.





Escoltant / Listening to: Ludovico Einaudi - In a time lapse, live from home (M'acaben de descobrir aquest músic i em té fascinada, música preciosa que em ve perfecte per treballar i concentrar-me / I just got recommended this musician and I'm fascinated, beautiful music that goes perfect for working and concentrating).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada