Ha
estat gairebé automàtic i simultani el procés d'entrada de la primavera
amb l'afany de menjar ensalades. Pràcticament a diari consumesc
aliments crus de diferents maneres que habitualment es consumeixen en
forma d'ensalada, ja que aquest format m'avorreix una mica. Però ha
estat començar a fer millor temps i més sensació primaveral i començar a
gaudir d'aquest tipus de preparació. Una de les més exultants ha estat
aquesta de mongetes vermelles, les quals m'agraden tant que les podria
menjar directament "a palo seco".
Per
altra banda, el cap de setmana passat després d'una improvitzada però
gratificant excursió, vàrem passar per la Fira del Fang (fira anual
d'artesania amb fang que es realitza al municipi de Marratxí, on és
tradicional aquesta activitat). Feia anys que no hi anava (me
n'assabentava quan ja havia acabat...), i record que de petita hi solíem
anar amb l'escola... i el que me'n duia a casa arribava sempre romput
després del trajecte de tornada jajaja. Aquesta vegada, però, les
adquisicions han arribat senceres! Vaig comprar un siurellet
per la gelera per donar a conèixer aquestes figures a les meves
companyes internacionals, i un plat preciós que M'ENCANTA i que
converteix allò que hi menj en molt més deliciós i agradable. En la
simplicitat de les coses resideix l'alegria quotidiana.
~~~
The
start of spring and the appetite for salads have occurred in an almost
automatic and simultaneous process. Most days I eat in different ways raw
food that's typically prepared as a salad, as I find it somehow boring
sometimes. But as soon as the weather started to get better and the
feeling of spring increased, I've begun to enjoy this kind of meal. One
of the most elated ones has been this one, with red beans, which I like
so much I could eat them out plain with a spoon.
On
the other hand, last weekend we went on an improvized yet satisfying
excursion, and after it we popped by the Fira del Fang (nd annual fair
of clay handcraft held in the town of Marratxí (Mallorca), where this
activity is traditional). It's been years since I last went (I used to
get notice of it when it was already over), and I remember that as a
child we'd go visit it with school... and whatever I brought home from
there always ended up crushed after the comeback journey hahaha. This
time, however, all purchases have arrived safe and sound! I acquired a
small siurell
for our fridge so my international flatmates would learn about it, and a
gorgeous plate that I LOVE and turns whatever I eat on it much more
delicious and nice. In simplicity lies everyday's joy.
***
Ensalda de mongetes vermelles de primavera / Sping red bean salad
INGREDIENTS
Mongetes vermelles cuites / cooked red beans
Enciam (trocadero) / lettuce (trocadero)
1 pastanaga / carrot
Ruca / arugula
Olives negres / black olives
Ceba tendra / spring onion
Cilantre / cilantro
Anous / walnuts
Oli verge / virgin olive oil
Sal / salt
- Cobrir la base del plat amb les fulles d'enciam netes.
- Pelar la pastanaga i tallar-la. Picar les olives i la ceba tendra.
- Arranjar tots els ingredients sobre la lletuga com més ens agradi i trempar amb sal i oli.
- Gaudir a poder ser a l'exterior mentre se senten els ocellets.
~~~
- Cover the surface of the place with the lettuce leaves.
- Peel and chop the carrot. Chop olives and spring onion.
- Arrange all ingredients over the lettuce as desired and season with olive and salt.
- Enjoy preferably outside while hearing the birds sing.
Escoltant / Listening to: Ludovico Einaudi - In a time lapse, live from home
(M'acaben de descobrir aquest músic i em té fascinada, música preciosa
que em ve perfecte per treballar i concentrar-me / I just got
recommended this musician and I'm fascinated, beautiful music that goes
perfect for working and concentrating).
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada