dimecres, 1 de gener del 2014

Coca de poma (sense gluten) / Apple pie (gluten free)

Fa temps que no escric... fins i tot hem canviat d'any! Benvingut 2014! Em sent bastant satisfeta respecte a 2013... de fet mai de la vida he acabat un any desitjant que passàs per haver estat dolent. En efecte, cada Cap d'Any mir enrere i me n'adon amb un sonriure que ha estat farcit de moments i històries meravellosos (i, sobretot, creixement personal) i que l'acept i abraç amb alegria i satisfacció.

Aquesta recepta ja la vaig fer fa uns mesos, però la textura no em va convèncer el del tot, ja que pel meu gust em va quedar massa humida, més semblant a un púding que una coca. Aquest pic, però, ha sortit molt millor, compacta, amb una mica molt agradable i més dolça del que esperava (pràcticament absent d'agent endolcidor). A jo personalment m'agrada molt el gust del fajol (em resulta molt rústic, amb essència), però puc entendre que per algunes persones pugui resultar massa brut i rugós. Un pic més, totalment vegetal, sense sucre, sense gluten i també sense llevadura. Inspirada en súper recepta de JustVegetal, blog hiper recomanat!

~~~

Long time no blog... it's even a new year! Welcome 2014! I am rather satisfied about 2013... in fact I never ever ended a year wishing for it to be over as it's been bad. Actually, every single New Year I look back and realize with a smile that it's been packed with wonderful moments and stories (and, most of all, personal growing) and that I embrace it with joy and satisfaction.

I performed (haha) this recipe a few months ago, but didn't find the texture too appealing, as it was too humid for my taste, closer to a pudding than a pie. This time, however, it turned out much better, compact with nice crumbs and sweeter than expected (it practically lacks any sweetener). I personally love the taste of buckwheat (it feels very rustic, full of essence), but I totally understand that for some it might come across as too rough and "dirty", to speak so. Once again, it's 100% veg, sugar free, gluten free and also yeast free. Inspired by a super recipe by JustVegetal, highly recommended blog! 


Coca de poma (sense gluten) / Apple pie (gluten free)


INGREDIENTS

1 poma / apple
40 gr farina d'ametlles / almond meal
50 gr farina de fajol / buckwheat flour
1 culleradeta de vinagre de poma / tsp apple vinegar
1 culleradeta de bicarbonat / tsp baking soda
1 culleradeta de vainilla (casolana) / tsp vanilla (homemade)
80 ml aigua o beguda vegetal / water or veg drink
1 punteta de sal / pinch of salt
1 culleradeta sirop d'acer / tsp maple syrup


- Encalentir el forn a 180ºC.

- Mesclar les dues farines, la sal i el bicarbonat amb una forqueta.

- Pelar les pomes, llevar-los el cor i tallar-les. Triturar amb la batedora.

- Afegir el vinagre, la vainilla i l'aigua o beguda vegetal a la poma i batre.

- Ajuntar tots els ingredients.

- Enfornar dins un recipient prèviament untat amb oli i una mica de farina perquè no s'aferri.

- Resulta molt adient decorar-la amb unes tallades de poma. Jo em vaig menjar la resta de la poma mentre esperava :D

- Coure durant uns 30-40 minuts, i 3 minuts abans d'acabar l'enfornat, untar la superfície amb un pinzell amb sirop d'acer.

- A gaudir maravigiosament!

~~~

- Preheat oven at 180ºC.

- Mix both flours (buckwheat flour and almond meal), salt and baking powder with a fork.

- Peel the apples, core and chop them. Blend.

- Add vinegar, vanilla and water or veg drink to the apple mix and blend again.

- Mix all ingredients together.

- In a previously oiled oven container, place the mixture and let bake.

- It's pretty fance to decorate it with some apple slices. I ate the rest of the apple while waiting for it to bake :D

- Bake for 30-40 minutes, and 3 minutes before it's over, paint the surface with maple syrup.

- Enjoy the goodness.





Escoltant / Listening: Yeasayer - 2080 És la meva cançó particular per l'ocasió / It's my special song for this occasion: "It's a new year / and I'm glad to be here / it's a fresh spring / so let's sing".